Slabinck NV: de online specialist voor plaat – en metaalbewerking

  • Home
  • Nieuws
  • Metaal
  • Slabinck NV: de online specialist voor plaat – en metaalbewerking
laser cutting slabinck

In het magazine van Knack werd Slabinck NV , de online specialist in metaalbewerking en metaalplaatwerk, te Brugge in de kijker gezet. Onze liefde voor metaal zorgt ervoor dat we voor iedere sector op de nationale en internationale markten kunnen leveren. Wij zijn dan ook de perfecte partner om online metaalbewerkingsmaterialen bij te bestellen. In juni 2022 nam Anthony Slabinck de fakkel over van zijn vader Luc Slabinck die het bedrijf heeft gemaakt tot wat het nu is geworden. Daarnaast heeft Anthony zijn ervaring opgebouwd door in 2014 de leiding te nemen om een buitenlandse vestiging op poten te zetten in Noord-Macedonië. In België houden we ons voornamelijk bezig met de complexere series die we produceren. Alles wat echter in het buitenland in productie wordt uitgevoerd, passeert na aankomst in België nog een uitgebreide kwaliteitscheck in België. Onze producten die uit onze buitenlandse vestiging komen, moeten identiek zijn als deze die in België worden gemaakt. Dit is wat onze klanten van ons ook verwachten.

Online metaalbewerking en metaalplaatwerk aanvragen

Metaalbedrijf Slabinck heeft alles in huis om gelijk wel metaal te leveren op maat van de klant gaande van 1mm dikte tot 25mm dikte, met een maximale lengte van 4 meter. Onze automatische poederlakinstallatie zorgt er daarnaast ook voor dat alles er perfect komt uit te zien. Bij ons zit u op de juiste plaats om metaalbewerkingsmaterialen of metaal online te bestellen. Het volledige artikel in Knack geeft een perfect overzicht wat onze sterktes zijn en welke producten we binnen de sector van het metaal kunnen aanbieden. De sectoren die we bedienen zijn o.a.: automotive, petrochemie, textiel, electronica, spoorvoertuigen, koeltechniek, … Onze troef is een zeer snelle levering, gecombineerd met een hoogwaardige kwaliteit. Ondertussen bestaat Slabinck NV reeds 200 jaar. We hebben dus een ongelooflijke ervaring in huis. In onze regio is Slabinck NV de referentie voor metaal– en plaatbewerking voor industriële toepassingen.

Om te voldoen aan de terechte hoge eisen van onze klanten om voortdurend concurrentieel en nummer één te blijven zetten we in op onze medewerkers, machinepark, … Daarnaast hebben we sedert dit jaar een online verkoopplatform op poten gezet die klanten in staat moet stellen 24/7 een bestelling te plaatsen, een prijs te krijgen en dit online op te volgen. De tijdswinst voor de klant is hiermee aanzienlijk en het reduceert ook de fouten. Belangrijk hierbij te vermelden is het feit dat klanten steeds het persoonlijk contact binnen de firma ook blijven behouden. Dit blijft natuurlijk cruciaal in de afwerking en oplevering van onze orders naar kwaliteit en levering toe.

Onze slogan: “Een liefde voor metaal, maar de klant staat centraal”

Bekijk op pagina 14 en 15 van de onderstaande bron het volledige artikel. Bron: https://magazine.knack.be/makr/epaper/OW/2022/4/ECKO/pE8a2I1xSfuubmyCkMTOvugbg2TwtQYFlSnPfY%253D/3DI/html5/index.html

Wat is plaatbewerking die wij online aanbieden?

Plaatwerk en metaalbewerking, dat wij online aanbieden, is het proces van buigen, vormen, lassen, snijden, boren, tappen, draadsnijden, ponsen, knippen en andere gerelateerde toepassingen die worden gebruikt bij het vervaardigen van producten zoals auto’s, apparaten, meubels, machines en vele andere binnen metaalbewerking.

Plaatbewerking 101:Wat is het? Hoe doet u het?

Plaatwerk heeft veel toepassingen in de bouw, productie en andere industrieën. Het wordt ook gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Wat is plaatwerk, plaatbewerking nu eigenlijk?

Metaalplaten zijn opgebouwd uit dunne lagen van verschillende metalen die aan elkaar zijn gehecht. Ze zijn meestal gemaakt van staal, aluminium, koper of messing.

Waarom vestigen we uw aandacht op plaatbewerking en plaatwerk dat u online bij ons aanvraagt?

Het valt niet te ontkennen dat plaatwerk veel te bieden heeft. Van architecturale structuren tot auto’s en plaatwerk wordt overal gebruikt. In feite wordt er elk jaar meer dan 1 miljard ton plaatwerk geproduceerd. Dat is genoeg om het hele oppervlak van de aarde te bedekken met metalen platen van minstens 2 inch dik.

De verschillende soorten metalen platen

Er zijn verschillende soorten plaatwerk verkrijgbaar. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Hoe snijden we nu een stuk plaatwerk?

Het snijden van plaatwerk is niet zo moeilijk als het klinkt. U hebt een snijbrander nodig (een kleine propaantank), een snijwiel en een snijgeleider. Een snijgeleider wordt gebruikt om u te helpen rechte lijnen te snijden. Het is eigenlijk een sjabloon met gaten erin die u over het materiaal dat u gaat snijden plaatst. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat de sneden recht en gelijkmatig zijn.

Ga nu metaalbewerkingsmaterialen online bestellen bij ons

Waar wacht u nog op? Ga vandaag nog online alle metaalbewerkingsmaterialen bestellen die u nodig heeft voor metaalbewerking of plaatwerk via onze webshop. Heeft u nog vragen? Dan contacteert u ons gerust via ons handige contactformulier. Wij laten snel iets van ons horen!