Plaatbewerking en metaalbewerking voor elke sector

laser cutting slabinck

Ijzersterke totaaloplossingen voor elke sector!

Slabinck NV: de specialist voor metaal- en plaatbewerking

In het magazine van Knack werd Slabinck NV  te Brugge in de kijker gezet. Onze liefde voor metaal zorgt ervoor dat we voor iedere sector op de nationale en internationale markten kunnen leveren.

In juni 2022 nam Anthony Slabinck de fakkel over van zijn vader Luc Slabinck die het bedrijf heeft gemaakt tot wat het nu is geworden.
Daarnaast heeft Anthony zijn ervaring opgebouwd door in 2014 de leiding te nemen om een buitenlandse vestiging op poten te zetten in Noord-Macedonië.
In België houden we ons voornamelijk bezig met de complexere series die we produceren.
Alles wat echter in het buitenland in productie wordt uitgevoerd, passeert na aankomst in België nog een uitgebreide kwaliteitscheck in België.
De standaard van onze producten die uit onze buitenlandse vestiging komt moet identiek zijn als deze die in België wordt gemaakt.
Dit is wat onze klanten van ons ook verwachten.

Metaal -en plaatbewerking

Wij bieden onze klanten een totaalpakket aan, van plaat tot afgewerkt product.
Laseren, ponsen, plooien, verspanen, …. we doen het allemaal.
Slabinck heeft alles in huis om gelijk wel metaal, nl. staal, inox, aluminium en gegalvaniseerd staal te leveren op maat van de klant gaande van 1mm dikte tot 25mm dikte, met een maximale lengte van 4meter.

Onze automatische poederlakinstallatie zorgt er daarnaast ook voor dat alles er perfect komt uit te zien.

Het volledige artikel in Knack geeft een perfect overzicht wat onze sterktes zijn en welke producten we binnen de sector van het metaal kunnen aanbieden.
De sectoren die we bedienen zijn o.a.: automotive, petrochemie, textiel, electronica, spoorvoertuigen, koeltechniek, …
Onze troef is een zeer snelle levering, gecombineerd met een hoogwaardige kwaliteit.
Ondertussen bestaat Slabinck NV reeds 200 jaar. We hebben dus een ongelooflijke ervaring in huis.
In onze regio is Slabinck NV de referentie voor metaal– en plaatbewerking voor industriële toepassingen.

Om te voldoen aan de terechte hoge eisen van onze klanten om voortdurend concurrentieel en nummer één te blijven zetten we in op onze medewerkers, machinepark, …

Daarnaast hebben we sedert dit jaar een online verkoopplatform op poten gezet die klanten in staat moet stellen 24/7 een bestelling te plaatsen, een prijs te krijgen en dit online op te volgen.
De tijdswinst voor de klant is hiermee aanzienlijk en het reduceert ook de fouten. Belangrijk hierbij te vermelden is het feit dat klanten steeds het persoonlijk contact binnen de firma ook
blijven behouden. Dit blijft natuurlijk cruciaal in de afwerking en oplevering van onze orders naar kwaliteit en levering toe.

Onze slogan: “Een liefde voor metaal, maar de klant staat centraal”

Bekijk op pagina 14 en 15 van de onderstaande bron het volledige artikel.
Bron: https://magazine.knack.be/makr/epaper/OW/2022/4/ECKO/pE8a2I1xSfuubmyCkMTOvugbg2TwtQYFlSnPfY%253D/3DI/html5/index.html

Wat is plaatbewerking?

Plaatbewerking is het proces van buigen, vormen, lassen, snijden, boren, tappen, draadsnijden, ponsen, knippen en andere gerelateerde bewerkingen die worden gebruikt bij het vervaardigen van producten zoals auto’s, apparaten, meubels, machines en vele andere binnen metaalbewerking.

Plaatbewerking 101: Wat is het? Hoe doe je het?

Plaatwerk heeft veel toepassingen in de bouw, productie en andere industrieën. Het wordt ook gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Wat is plaatwerk, plaatbewerking nu eigenlijk?

Metaalplaten zijn opgebouwd uit dunne lagen van verschillende metalen die aan elkaar zijn gehecht. Ze zijn meestal gemaakt van staal, aluminium, koper of messing.

Waarom vestigen we uw aandacht op plaatbewerking, plaatwerk?

Het valt niet te ontkennen dat plaatwerk veel te bieden heeft. Van architecturale structuren tot auto’s, plaatwerk wordt overal gebruikt. In feite wordt er elk jaar meer dan 1 miljard ton plaatwerk geproduceerd. Dat is genoeg om het hele oppervlak van de aarde te bedekken met metalen platen van minstens 2 inch dik.

De verschillende soorten metalen platen

Er zijn verschillende soorten plaatwerk verkrijgbaar. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Hier zijn enkele voorbeelden:
• Aluminium – Dit is het meest voorkomende type plaatwerk. Het is lichtgewicht, sterk en duurzaam. Het is ook een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit.
• Koper – Dit is een ander populair materiaal voor het maken van plaatwerk. Het is licht van gewicht, gemakkelijk om mee te werken en corrosiebestendig.
• Roestvrij staal – Dit is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen roest en corrosie. Het wordt vaak gebruikt in keukenapparatuur vanwege zijn duurzaamheid.

Hoe snijden we nu een stuk plaatwerk?

Het snijden van plaatwerk is niet zo moeilijk als het klinkt. Je hebt een snijbrander nodig (een kleine propaantank), een snijwiel en een snijgeleider.

Een snijgeleider wordt gebruikt om u te helpen rechte lijnen te snijden. Het is eigenlijk een sjabloon met gaten erin die je over het materiaal dat je gaat snijden plaatst. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat de sneden recht en gelijkmatig zijn.