Lasersnijden in metaal

laser cutting slabinck

Met een laser exact snijden in metaal

Met een laser snijden in metaal is meer dan een technisch proces. Het vereist een laserstraal met een lichtbundel van zeer hoge intensiteit. Bij het lasersnijden van metaal, zoals met een typische CO2-laser of een andere lasersnijder, ligt de golflengte in het infraroodgedeelte van het lichtspectrum, onzichtbaar voor het menselijk oog. Via diverse spiegels kan het straalpad in verschillende richtingen geleid worden, tot het uiteindelijk de plaat raakt. Lasersnijden heeft de revolutie teweeggebracht in hoe we dit soort bewerkingen vandaag de dag benaderen. Bij Slabinck kunt u terecht om online een aanvraag rond lasersnijden in te dienen.

Met een laser kunt u precisie snijden in metaal

Het scherpstellen van de laserstraal is cruciaal voor lasersnijden. Dit kan gedaan worden met een speciale lens of een gebogen spiegel in de lasersnijkop. De lasersnijder zorgt ervoor dat de bundel nauwkeurig wordt gefocust op het metaal, zodat de vorm en dichtheid van de energie perfect gecentreerd zijn. Bij lasersnijden, waarvoor u online bij ons terecht kunt, is deze precisie van vitaal belang. Door deze intense concentratie van energie wordt de specifieke locatie extreem heet, wat essentieel is voor het lasersnijden van metaal.

Het technische aspect van lasersnijden

Met lasersnijden bereikt de hoge vermogensdichtheid snel het smeltpunt van het materiaal, en in sommige gevallen verdamping. In het geval van zacht staal initieert de hitte van de lasersnijder metaal een verbrandingsproces, waarbij zuurstof het dominante lasersnijgas is. Voor materialen zoals roestvrij staal of aluminium, smelt de laserstraal simpelweg het materiaal, en wordt stikstof onder hoge druk gebruikt om het gesmolten metaal weg te blazen. Bij lasersnijden, geleid door CNC-technologie, beweegt de snijkop in de vorm van het gewenste onderdeel, waardoor het perfect uit de plaat wordt gesneden. Aangezien wij specialist zijn in metaalbewerking, kunt u online bij ons terecht om het lasersnijden tot een goed einde te brengen.

Neem contact op voor expertise in lasersnijden

Bent u geïnteresseerd in hoe dit proces in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje waarin we het laseren van metaal  met een lasersnijder demonstreren. Zo kunt u zien hoe het snijden van metaal met een laser in zijn werk gaat bij online specialist Slabinck. Als u op zoek bent naar een professioneel metaalbedrijf gespecialiseerd in lasersnijden, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze toepassingen u kunnen ondersteunen bij uw projecten. Onze online experts op het gebied van het lasersnijden van metaal wachten op uw oproep.