Slabinck NV’s Inzet voor Inclusieve Werkgelegenheid

metaal ontvetten, zandstralen

Bij Slabinck NV geloven we in het bevorderen van een duurzame toekomst door inclusieve werkgelegenheidspraktijken. Onze toewijding aan het op een duurzame manier integreren van werknemers in de arbeidsmarkt is erkend met het “Referentiebewijs 2024” van Werkplekarchitect Emino. Deze prestigieuze erkenning benadrukt onze inzet voor werkplekleren en werkgelegenheid, in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

werkplekleren

De Essentie van Werkplekleren

Werkplekleren, of “werkplekleren,” is een essentieel opleidingssysteem waarbij werkzoekenden professionele vaardigheden direct op de werkvloer verwerven. Door binnen onze organisatie leerwerkplekken aan te bieden, bereiden we individuen optimaal voor op de arbeidsmarkt en vormen we tegelijkertijd de werknemers van de toekomst. Deze praktische trainingsaanpak voorziet hen van de benodigde vaardigheden en ervaring, waardoor hun inzetbaarheid toeneemt en ze effectief kunnen bijdragen in hun respectieve rollen.

Criteria voor het Worden van een Leerwerkplek

Om erkend te worden als leerwerkplek, moeten bedrijven aan specifieke wettelijke criteria voldoen. Deze normen bieden kansen voor groei en ontwikkeling binnen de organisatie. Het Departement Werk en Sociale Economie bevordert het “Kwaliteitsgroeimodel van de Leerwerkplek,” waarmee ondernemingen worden gestimuleerd om duaal leren te omarmen en te focussen op hun eigen groei. Dit kwaliteitsgerichte model is bedoeld om bedrijven te begeleiden op een pad van voortdurende verbetering als leerwerkplekken.

Ondersteuning van Werkzoekenden met Arbeidsbelemmeringen

Voor veel werkzoekenden, vooral degenen die aanzienlijke belemmeringen ondervinden bij het vinden van werk, is het pad naar het verkrijgen van een baan vaak vol uitdagingen. Factoren zoals gebrek aan ervaring, vaardigheden of kansen kunnen het zoeken naar werk tot een moeizame taak maken. Door de ondersteuning van Werkplekarchitect Emino ontvangen deze individuen op maat gemaakte begeleiding en training. Bij Slabinck NV omarmen we deze duurzame methode, waarbij we met succes werknemers via dit initiatief integreren en daarmee bijdragen aan de realisatie van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Onze Erkenning en Prestaties

We zijn trots om aan te kondigen dat Slabinck NV erkenning heeft gekregen voor onze inspanningen op het gebied van duurzame werkgelegenheid. Deze onderscheiding is een bewijs van onze inzet om een positieve impact te hebben op de arbeidsmarkt en de samenleving. Door deel te nemen aan dit initiatief versterken we niet alleen ons personeelsbestand, maar ondersteunen we ook de bredere doelen van duurzame ontwikkeling, met name op gebieden zoals kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid en waardig werk en economische groei.

Vooruitkijkend

Terwijl we verder gaan, blijft Slabinck NV toegewijd aan het bieden van groeikansen en ontwikkeling door werkplekleren. We zijn vastbesloten om een inclusieve omgeving te creëren waar alle werknemers kunnen gedijen, en zo bij te dragen aan een duurzamere en rechtvaardigere toekomst.

Voor meer informatie over onze initiatieven en hoe u kunt deelnemen, neem gerust contact met ons op. Samen kunnen we een verschil maken.