Lasergesneden plaatwerk

Lasergesneden Plaatwerk, Lasergesneden Buiswerk, Online Metalen Onderdelen, Metaalbewerking, slabinck nv

Impact van Lasergesneden Plaatwerk in de Moderne Industrie

De technologie van lasergesneden plaatwerk, een essentieel onderdeel van de moderne fabricage, heeft zich in de laatste twee decennia aanzienlijk ontwikkeld.  Deze industriële toepassingen wordt nu gezien als de standaardmethode voor het snijden van plaatwerk in diverse industrieën, waardoor traditionele methoden zoals vlam-, waterstraal- en plasmasnijden worden overtroffen in precisie, efficiëntie en kwaliteit

Waarom Lasersnijden voor Plaatwerk, fiberlasertechnologie?

De opkomst van fiberlasertechnologie heeft bijgedragen aan de populariteit van lasersnijden, vooral voor dunne en middeldikke metalen platen. Dit is te danken aan de unieke snijvoordelen die deze methode biedt:

Smalle Snijspleten en Gladde Snijkanten: Door de geconcentreerde laserstraal op het metalen plaatoppervlak ontstaat er minimale warmteontwikkeling en zeer schone snijranden. Dit leidt tot minder door warmte aangetaste zones en maakt complexe snijpatronen mogelijk.

Hoge Herhaalbaarheid: Lasersnijden gebruikt CNC-technologie en geavanceerde besturingssystemen, wat resulteert in consistente, nauwkeurige sneden, zelfs bij complexe onderdelen.

Verbeterde Efficiëntie en Nauwkeurigheid: Dit proces vereist geen gassen, enkel lucht, waardoor het onderhoud goedkoper is. Hoogwaardige sneden zorgen vaak voor weinig tot geen noodzaak voor secundaire afwerking.

Maximaliseren van Materiaalgebruik: Door de nauwkeurigheid en precisie van lasersnijden wordt materiaalverspilling verminderd, wat leidt tot hogere efficiëntie en lagere kosten.

Industriële Toepassingen

Lasersnijden van RVS en andere metalen vindt brede toepassing in sectoren zoals bouw, onderdelenfabricage, apparatuurproductie, decoratie en vele andere industrieën. Voorbeelden zijn de vervaardiging van roestvrijstalen platen met diktes van 8 mm en 12 mm voor diverse toepassingen.

Slabinck NV biedt hoogwaardige lasersnijdiensten aan voor industrieën waaronder luchtvaart, defensie, robotica, automotive, elektronica en energie. Deg geavanceerde lasersnijtechnieken worden toegepast op zowel buizen als gebogen plaatwerkonderdelen, wat de veelzijdigheid van deze technologie benadrukt.

Voordelen van Lasersnijden ten Opzichte van Traditionele Methoden

Lasersnijden biedt meerdere voordelen vergeleken met conventionele snijtechnieken:

Grotere Precisie: Lasersnijmachines bereiken een nauwkeurigheid van ongeveer ±0,1 mm, aanzienlijk beter dan de ±1 mm van traditionele methoden.

Schonere Sneden: Er zijn geen bramen of dubbele randen, wat leidt tot een strakkere afwerking.

Snellere Fabricage: Door computerbesturing is de fabricagesnelheid hoger, wat bijdraagt aan de efficiëntie van het productieproces.

Veelzijdigheid: Geschikt voor het snijden van zowel ferro- als non-ferromaterialen, waardoor het toepasbaar is in een breed scala van producten en industrieën.

Lasergesneden plaatwerk heeft een revolutie teweeggebracht in de productie-industrie door zijn ongeëvenaarde precisie, efficiëntie en veelzijdigheid. Het vervangen van traditionele snijmethoden door lasertechnologie heeft geleid tot betere producten, snellere productietijden en kostenbesparingen, waardoor bedrijven in diverse sectoren kunnen innoveren en groeien.