за нас

РАБОТА НА МЕТАЛ И ЛИСТИ ЗА ОДЛИЧНА ЦЕНА

Ние нудиме обработка на метали и лимови за секој сектор.
Делови и тотални решенија.

Мисија

Доставување силно парче обработка на лим по цврста цена. Вкупен пакет од лист до готов производ. Преку Slabinck брзо, ние гарантираме многу брза испорака со ултра кратко време на водење по операција.

Под мотото „Ние го правиме тоа од прв пат“, ги охрабруваме сите наши вработени да постапуваат позелени за нашата клима. Ние придаваме големо значење на заштитата на животната средина и спречувањето на загадувањето на животната средина.
Конкретно, сакаме да ги подобриме нашите еколошки перформанси со натамошно намалување на потрошувачката на енергија и потрошен материјал, ограничување на производството на отпад уште повеќе и создавање на зелена електрична енергија.

Ова го правиме со постојано подобрување на деловните процеси и управувањето со животната средина.

Како да го сфатиме тоа?

Инвестирање во ажуриран парк за машини
Одржувајте строги стандарди за квалитет
Континуирано ажурирање на нашата експертиза
Исполнување на барањата на нашите релевантни засегнати страни и стандардите:
ISO9001
ISO 14001
EN 1090
EN 15085

Историја

Пред 200 години

Семеен бизнис Слабинк има силна репутација. Повеќе од два века, семејството ја негува својата loveубов кон металот. Она што започна како деловна активност на градежниците на автомобили, прерасна во „Каросери Слабинк Геброедерс“ и направи име и слава за четири генерации.

1989 година - 5-та генерација

Во 1989 година ја презеде петтата генерација Слабинк, а Лук и Брижит го сменија курсот. Од тогаш, Слабинк нв е специјализирана за набавка на лист материјал и производи за компании за обработка на метали и лимови

2014 година - 6-та генерација

Во 2014 година, шестата генерација се приклучи на семејниот бизнис. Ентони Слабинк сега е одговорен за страницата во Скопје, Македонија.

2019 година - Слабинк Бриж - Скопје

Од 2019 година Слабинк НВ во Бриж и Скопје е во целосна сопственост на Лук и неговиот син Ентони Слабинк.

Седиште во Бриж

slabinck high tech metal works

Силата на нашата главна канцеларија во Бриж? Нашата студија услуга. Вашите планови ги става на хартија професионално. Добра работа, бидејќи таквиот сопствен дизајн е основа за оптимална работа на лим.

Производство на мали и средни нарачки

Гранката во Бриж произведува мали и средни серии на лим, заварување и лакирање. Времето на испорака е кратко, бидејќи сè е направено дома.

Брзање? Верувајте му на Слабинк Брзо!

Итна наредба? Потоа сметајте на Слабинк Брзо. Нашата сопствена услуга за транспорт ви ја доставува нарачката во рок од 24 часа.

Откријте ја и нашата филијала во Скопје.

Локација во Скопје

skopje

Нашата втора локација (во Скопје) ги произведува сите средни и големи серии на сечење, пила, ЦПУ лим, серпентина, цевки и виткање, за исклучително поволна цена. Потпрете се на Метал Решенија за МИГ, ТИГ и заварување на самото место од челик, нерѓосувачки челик и алуминиум.

Завршувањето во седиштето на Бриж

Висококвалитетната завршница на вашите големи нарачки се одвива во нашата главна канцеларија во Бриж, на пример со инсталирање на автоматска облога во прав.

Машини

Fiber lasersnijmachine, Trumpf 3030
vermogen : 4.000 watt I tafel 3.000 x 1.500 mm
maximum dikte staal 20 mm I RVS 20 mm
alu 15 mm I messing 6 mm

Lasersnijmachine, Trumpf 3050
vermogen : 6.000 watt I tafel 3.000 x 1.500 mm
maximum dikte in staal 25 mm I RVS 20 mm
alu 15 mm

Lasersnijmachine, Trumpf 3050
vermogen : 6.000 watt I tafel 4.000 x 2.000 mm
maximum dikte staal 25 mm I RVS 20 mm
alu 15 mm

Fiber lasersnijmachine, Durma HDF-4020
vermogen : 4.000 watt I tafel 4.000 x 2.000 mm
maximum dikte staal 20 mm I RVS 20 mm 
alu 15 mm
in Skopje

Snijmachine, LVD
snijden tot 3.000 mm lengte I tot 13 mm dikte

Snijmachine, DENER
snijden tot 3.000 mm I tot 6 mm dikte
in Skopje

Uithoekmachine, Fim
uithoeken van plaatwerk tot 300 mm en 6 mm dikte
in Skopje

Geautomatiseerde ponsmachine, Trumpf TC 5000-1600
3.100 x 1.600 mm lengte
maximum ponsdruk 22 ton I 900 slagen per minuut

Ponsmachine, Trumpf TC 3000-1600
3.000 mm x 1.600 mm lengte I 4 mm dikte
maximum ponsdruk 18 ton I 900 slagen per minuut

Ponsmachine, IMS HV 60ton
ponsen van gaten I snijden van profielen

Persmachine, Raskin
80 ton perskracht

2 CNC – afkantpersen, Trumpf
50 ton I plooien tot 1.250 mm lengte

6 CNC – afkantpersen, Trumpf
85 ton I plooien tot 2.500 mm lengte
zes-assige achteraanslag
4 in Brugge, 2 in Skopje

1 CNC – afkantpers, Trumpf
130 ton I plooien tot 3.100 mm lengte

zes-assige achteraanslag

2 CNC – afkantpersen, Trumpf
170 ton I plooien tot 4.000 mm lengte
1 in Brugge, 1 in Skopje

3 CNC – afkantpersen, Trumpf
230 ton I plooien tot 3.100 mm en 4.000 mm lengte

2 CNC – afkantpersen, Fin-Power
40 Ton I plooien tot 1.600 mm lengte
zes-assige achteraanslag 

1 CNC tandem afkantpers, Durma
2 x 175 ton I 2 x 3 m I plooien tot 6.000 mm lengte
1 in Skopje 

Afkantpers, LVD
30 ton I plooien tot 2.500 mm lengte

2 rolmachines, Luna
electrische rollen tot 2 m lengte I 6 mm dikte

Rolmachine, SAHMLER RM 1270 x 90
electrische rollen tot 1.270 mm lengte 
2,5 mm dikte
in Skopje

2 CNC – afkantpersen, Trumpf
50 ton I plooien tot 1.250 mm lengte

6 CNC – afkantpersen, Trumpf
85 ton I plooien tot 2.500 mm lengte
zes-assige achteraanslag
4 in Brugge, 2 in Skopje

1 CNC – afkantpers, Trumpf
130 ton I plooien tot 3.100 mm lengte

zes-assige achteraanslag

2 CNC – afkantpersen, Trumpf
170 ton I plooien tot 4.000 mm lengte
1 in Brugge, 1 in Skopje

3 CNC – afkantpersen, Trumpf
230 ton I plooien tot 3.100 mm en 4.000 mm lengte

2 CNC – afkantpersen, Fin-Power
40 Ton I plooien tot 1.600 mm lengte
zes-assige achteraanslag 

1 CNC tandem afkantpers, Durma
2 x 175 ton I 2 x 3 m I plooien tot 6.000 mm lengte
1 in Skopje 

Afkantpers, LVD
30 ton I plooien tot 2.500 mm lengte

2 rolmachines, Luna
electrische rollen tot 2 m lengte I 6 mm dikte

Rolmachine, SAHMLER RM 1270 x 90
electrische rollen tot 1.270 mm lengte 
2,5 mm dikte
in Skopje

CNC – profielwals, Thoman Type RB3L
buigen van profielen en buizen tot 6 meter lengte

Lasrobot, Valk Welding – type VROO6ALE-2
Mig-lassen via offline programmatie
H-frame met 2 vrijprogrammeerbare manipulatoren
2 opspankaders 3.100 x 1.000 mm

Lasrobot, Valk Welding TA – 1400 WG
Mig- en Tiglassen via offline programmatie
installatie voorzien van automatische tafels in pendelsysteem
invertergestuurde pulserende lasstroombron 
afmeting 2.000 x 750 mm I 350 ampère

30 x halfautomatische lasposten, Esab
lassen van staal en aluminium
20 x 420 ampère I 6 x 320 ampère I 4 x 300 ampère
16 in Brugge, 14 in Skopje

14 x TIG lasposten, Esab
RVS en aluminium lassen
5 x 300 ampère I 4 x 250 ampère I 1 x 175 ampère I 4 x 160 ampère
10 in Brugge, 4 in Skopje

5 lasmanipulatoren
3 in Brugge, 2 in Skopje

2 vaste puntlasmachines, CEA
30 kVA I puntlassen tot 6 mm dikte in staal 
1 in Brugge, 1 in Skopje

Vaste puntlasmachine, ARO
125kVA I puntlassen tot 700 mm diepte 
8 mm dikte in staal

Vaste puntlasmachine, ARO
30 kVA I puntlassen tot 6 mm dikte in staal 
lasarm tot 550 mm

Hangende puntlasmachine, ARO
15 kVA I arm tot 450 mm lengte
puntlassen tot 4 mm dikte

Volautomatische stiftlastoestel Soyer
stift- of draadbuslassen tot M8

Volautomatische zaagmachine, Bemato
maximum diameter 260 mm

Volautomatische zaagmachine, FMB Jupiter
schuine zaagsnede mogelijk I maximum diameter 250 mm

Volautomatische Bandzaagautomaat Behringer HBE 321 Dynamic
maximum diameter 320 mm

Volautomatische zaagmachines, BEKA-MAK BM50-320NC
schuine zaagsnede mogelijk I maximum diameter 320 mm
in Skopje

1 CNC – freesmachine, VICTOR Vcenter-205
afmeting tafel 2.050 x 650 mm
voorzien van pendelmogelijkheid en vierde as

1 CNC -Verticaal machinecenter Doosan DNM750 II
afmeting tafel 1630 x 762 mm

Torenfreesmachine, Chevalier FM-4VHK
5KW I afmeting tafel 1.370 x 254 mm 
met digitale aflezing

Torenfreesmachine, HUVEMA
3,75 KW I afmeting tafel 1.270 x 254 mm
met digitale aflezing 
in Skopje

Torenfreesmachine, Chevalier FM-3VK
3KW I afmeting tafel 1.200 x 254 mm
met digitale aflezing

CNC – draaibank, Haas SL-30TGHE
30Kw I tot diameter 600 mm x 2.000 mm,
machine voorzien van c-as voor aangedreven gereedschappen

CNC – draaibank, Doosan Puma GT3100LM
30Kw I tot diameter 600 mm x 2.000 mm,
machine voorzien van barfeeder tot diameter 120
diameter grootste stuk is 376 mm x 1.245 mm lengte
2 in Skopje

CNC – draaibank, Doosan GT3100L
30Kw I tot diameter 480 mm x 755 mm lengte,
machine voorzien van c-as voor aangedreven gereedschappen
in Skopje

CNC- draaibank, Doosan Lynx 2100 LMB
26Kw I tot diameter 300 mm x 1.500 mm,
machine voorzien van c-as voor aangedreven gereedschappen
in Skopje

Draaibank, ECOCA SJ 560
tot diameter 450 x 1.000 mm met digitale aflezing

3 Draadtaptoestellen Quick-Boy
automatisch tappen tot M16
2 in Brugge, 1 in Skopje 

Kolomboormachine Ibarmia CM4
boren tot diameter 32 mm I zonder voorboren

Kolomboormachine ELMAG
boren tot diameter 25 mm I zonder voorboren
in Skopje

3 kolomboormachines Strands
boren tot diameter 20 mm I zonder voorboren
1 in Brugge, 2 in Skopje

CNC Houtfreesmachine Rover K-Smart Biesse met C as voor frezen kopse kanten
Bereik machine : 3260mm lengte , 1560mm breedte , 165mm hoogte

Automatische straalinstallatie Rösler kettingbaansysteem
automatisch stralen van onderdelen
1.600 mm hoogte, 1.000 mm breedte

Semi-automatishe parelstraalcabine
parelstralen van RVS onderdelen in ruimte 8 x 5 m

Poederlakstraat
volautomatische sproei-installatie
Wagner poedercabine en spuitrobots
poederlakken tot 4 meter lengte I 1,5 meter hoogte I 1 meter breedte
1 industriële verwarmde Garmat spuitkabine
14 x 5.2 m
stofvrij lakken van grote constructies

7 heftrucks Jungheinrich
van 1 tot 3,5 ton
5 in Brugge, 2 in Skopje

2 trucks Daf XF + opleggers Krone
oplegger L 12,60 m B 2,45 m H 2,90 m

Vrachtwagen Daf LF 18 ton
laadbak L 8,20 m B 2,45 m H 2,50 m
met laadklep I hefvermogen : 2 ton

Truck Peugeot Boxer 3.5 ton
laadbak L 4,00 m B 2,10 m H 2,10 m
in Skopje 

Bestelwagen Fiat Ducato 3,5 ton
4 europallet posities

Bestelwagen Renault Master 3,5 ton
3 europallet posities

Контактирајте не

Пополнете ги полињата подолу за да ви помогнеме што е можно поскоро.