Пробивање

ДА РАБОТИМЕ ЗАЕДНО

Ве молиме слободно контактирајте не. Ние ќе ве контактираме што е можно поскоро. Или само јавете ни се сега.

Пробивање

Доколку сакате да исечете едноставна геометриска фигура од лим, CNC- контролираното пробивање е е едно од најбрзите и најефтините техники што може да се употребат. Ова е особено вистина за големи серии бидејќи пробивањето користи помалку енергија и нема потреба од скапи гасови.

Трошоците за малку подолго време за поставување на машината брзо се исплаќаат самите за себе благодарение на феноменалната брзина на пробивање. Во кратки црти пробивањето е најдобриот избор за голема серија од лимови од челик до 3мм, лимови од нерќосувачки челик до 2мм и лимови од алуминиум до 5мм дебелина.

Отсекување

Oтсекување е техника што сече или оформува метални лимови во еден потег со помош на зададен модел. Пресата употребува голема сила за да моделот пробие преку лимот. отсекување може да се употребува на тенки лимови, ситни компоненти (до 5мм дебелина).

Недостатокот на оваа техника е всушност тоа што не е возможно да се прилагодува програмата за отсекување. Доколку имате подобра флексибилност подобро е да одберете ласерско сечење или пробивање.